Բաղադրիչներ
1. Ալյուր՝ փխրեցուցիչով – 250 գ
2. Մանրացրած ընկույզ – 1 բաժակ
3. Ամբողջական ընկույզ – 50 գ
4. Շաքարավազ – 125 գ
5. Ջուր – 70 գ
6. Ձիթայուղ – 70 գ
7. Մեղր – 75 գ
8. Խտացրած կաթ – 1 բաժակ
9. Դարչին – 2 թ/գ
10. Աղ 1/2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթսայի մեջ կարամել պատրաստել: Տաքացնել ջուրը, շաքարավազը, մեղրը և ձիթայուղը: Խառնելով եփել ցածր կրակի վրա, մինչև շաքարավազը և մեղրը հալչեն:
2. Խորը թասի մեջ մաղել ալյուրը, ավելացնել մանրացրած ընկույզը, աղը և դարչինը: Խառնել:
3. Ալյուրին շատ դանդաղ ավելացնել մեղրային կարամելը, լավ խառնել, խմոր հունցել:
4. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:
5. Խմորին երշիկի տեսք տալ և թխվածքաբլիթներ ձևավորել: Վրան խտացրած կաթ քսել և զարդարել ամբողջական ընկույզով: Շարել յուղապատ տապակի վրա: Թխել մոտ 15 րոպե, մինչև ոսկեգույն դառնալը:
0Comments