Բաղադրիչները՝
- 250 գ ալյուր, մի փոքր էլ ցանելու համար
- 3-4 գ չոր խմորիչ
- 1 թ/գ աղ
- 150 մլ ջուր
Միջուկի համար
- 250-300 գ ոչխարի անյուղ միս
- 1 մեծ հասած լոլիկ
- 2 միջին չափի գլուխ սոխ
- կես կարմիր կծու չիլի պղպեղ
- 3 ճյուղ մաղադանոս
- 75-80 գ կարագ
- մի փոքր աղ
Խմորին քսելու համար
.100 մլ կաթ
- մի փոքր աղ
Պատրաստման եղանակը
Խմորի համար խմորիչը բացեք 38-40 աստիճան ցելսիուս տաքության ջրով: Ավելացրեք ալյուրն ու աղը, խմոր հունցեք: 10 րոպե լավ հունցեք, մինչև խմորն առաձգական դառնա: Խմորը ծածկեք կտորով, մոտ 1 ժամ թողեք տաք տեղում:
Խմորը 8 մասի բաժանեք, յուրաքանչյուր մասից գունդ արեք: Թաց կտորով ծածկեք գնդերը և էլի 30 րոպե թողեք, թող բարձրանան:
Պատրաստեք միջուկը: Լոլիկները մտցրեք եռացրած, ապա սառը ջրի մեջ, կեղևից մաքրեք, 4 մասի բաժանեք, հեռացրեք սերմերն ու հեղուկը: Պտղամիսը մանր խորանարդների ձևով կտրատեք:
Երկու մեծ դանակների կամ մսաղացի օգնությամբ ոչխարի մսից խճողակ սարքեք, խառնեք լոլիկների հետ: Կարագը հալեցրեք: Պղպեղը մաքրեք սերմերից ու մանր կտրատեք:
Մաքրեք ու մանր կտրատեք սոխը, մանրացրեք մաղադանոսը: Սոխն ու մաղադանոսը խառնեք կծու պղպեղի հետ, ավելացրեք խճողակին: Ավելացրեք հալեցրած կարագը, աղ արեք ու լավ խառնեք:
Սեղանի վրա ալյուր ցանեք, խմորի գնդերն առանձին-առանձին բարակ, երկար, օվալաձև շերտով բացեք: Խմորը պետք է շատ բարակ լինի, մոտ 2-3 մմ հաստության:
Օվալաձև խմորի շերտերը զգուշությամբ տեղադրեք փայլաթիթեղով պատված տապակի մեջ, վրան կաթ ու աղ քսեք, ապա միջուկի բարակ շերտով պատեք: 7-8 րոպեով տեղադրեք 230 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
Մատուցեք տաք վիճակում, կիտրոնի հետ:
0Comments