Բաղադրիչներ
- Չոր խմորիչ – 1 թ/գ
- Տաք կաթ – 250 մլ
- Շաքարավազ – 100-150 գ
- Ալյուր – 250-300 գ
- Սենյակային ջերմաստիճանի ձու – 3 հատ
- Կարագ – 150 գ
Պատրաստման եղանակը
- Տարայի մեջ լցնել տաք կաթը և խմորիչը, խառնել:
- Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, մինչև զանգվածը լավ սպիտակի:
- Կաթով լի տարայի մեջ ավելացնել ձվային զանգվածը և խառնել:
- Ավելացնել ալյուրը և խառնել՝ մինչև ստացվի միասեռ, առանց գնդիկների զանգված:
- Լցնել հալեցրած կարագը, խառնել:
- Ստացված խմորը ծածկել սննդային ժապավենով և մեկ ժամ թողնել տաք վայրում, որպեսզի հասունանա:
- Հասունացած խմորը վերցնել գդալով՝ աշխատելով չխախտել խմորի եթերայնությունը, և լցնել վաֆլի թխելու համար նախատեսված սարքի մեջ: Վաֆլիները թխել այնքան, մինչև ոսկեգունի:
- Վաֆլիները կարելի է մատուցել հարած սերուցքի, շոկոլադե ջնարակի կամ հատապտուղների հետ:
0Comments