Առողջ, ցածր յուղայնությամբ Դուբայի շոկոլադները սովորաբար ավելի քիչ շաքար և կալորիա են պարունակում: Անուշեղենն այս տարբերակով նաև ավելի շատ սննդային մանրաթելեր է պարունակում: Դրա մասին, ըստ news.am-ի, Health News հանդեսին պատմել է սննդաբան, Դանիայի Օրհուսի համալսարանին առընթեր VIA քոլեջի շրջանավարտ Սանդրա Վիգելիենեն։
Մասնագետի կարծիքով՝ հայտնի շոկոլադը՝ համեմված խրթխրթան պիստակի մածուկով, աչքի է ընկնում բարձր էներգետիկ արժեքով։ Սա նշանակում է, որ այս ապրանքի երկարատև չարաշահումը կարող է քաշի ավելացման հանգեցնել: Ընդսմին, Դուբայի շոկոլադը հագեցած ճարպերի ավելի ցածր մակարդակ ունի (որոնց չափազանց մեծ քանակությունն առնչվում է սրտի հիվանդությունների բարձր ռիսկին), քան սովորական շոկոլադը, մասնավորապես՝ Lindt-ը:
Պիստակի մածուկով շոկոլադե սալիկ ընտրելիս սննդաբանը խորհուրդ է տալիս ուշադրություն դարձնել շաքարի պարունակությանը։ Շոկոլադի մի քանի տեսակների բաղադրության վերլուծությունը ցույց է տվել, որ որոշ ապրանքանիշեր նախընտրում են ավելի քիչ «արագ» յուրացվող ածխաջրեր ավելացնել իրենց արտադրանքին:
Վիգելիենեն հավելել է, որ շոկոլադի գրեթե բոլոր տեսակները սննդային մանրաթելերի նվազագույն քանակ են պարունակում՝ մեկ չափաբաժնի համար 0,7-ից մինչև չորս գրամ: Սննդային մանրաթելը կամ բջջանյութը կիրառվում է աղիքներում բուն դրած բակտերիաների սնուցման համար, ինչը օգնում է պահպանել օրգանի բնականոն միկրոֆլորան և նրա կենսաբանական ակտիվությունը:
Առնվազն 85% կակաոյի պարունակությամբ Դուբայի շոկոլադը փոքր-ինչ ավելի առողջարար կլինի օրգանիզմի համար։ Արտադրանքի մեջ կակաոյի փոշու ավելացված կոնցենտրացիան, թեև աննշան, բայց կօգնի մեծացնել ձեր մանրաթելերի օգտագործումը:
0Comments