Սուրճի չափավոր օգտագործումը չափահաս առողջ մարդու օրգանիզմին ոչ մի վնաս չի պատճառի, այս ըմպելիքը չի պարունակում որևէ տոքսին․ հանրաճանաչ միֆը ռադիո Sputnik-ի հետ հարցազրույցում հերքել է թեյի և սուրճի մասնագետ Էլիզավետա Տիխոնովան:
Բացի այդ, նա հավելել է, որ առանց շաքարի, կաթի և այլ հավելումների մի բաժակ սուրճի կալորիականությունը գրեթե զրո է: Միևնույն ժամանակ, կոֆեինի ազդեցության միջոցով էներգիայի հսկայական ներհոսք է նկատվում:
Նաև սուրճն ավելի ուժեղ ազդեցություն ունի օրգանիզմի վրա, քան թեյը: Առաջին ըմպելիքը ազդում է ութ ժամվա ընթացքում, ունի բաշխված ազդեցություն, իսկ երկրորդը`երկու ժամ, բայց շատ ավելի ուժեղ: Սուրճը հակացուցված է երեխաներին, քանի որ այն ժամանակահատվածում, երբ մարմինը ձևավորվում է, կարող են հայտնվել շեղումներ, որոնք զգալի կլինեն ապագայում:
Սուրճի հատիկները պարունակում են նաև վիտամիններ և օրգանիզմի համար անհրաժեշտ հետքի շատ միկրոտարրեր: Բովելիս շատ օգտակար հատկություններ են կորչում, բայց B խմբի վիտամինները պահպանվում են։
0Comments