Կաթնաշոռային աղանդեր, որը թխել հարկավոր չէ

Պատրաստման եղանակը

Բաղադրիչներ

  1. Փափուկ կաթնաշոռ – 500 գ
  2. Թթվասեր (10%) – 300 գ
  3. Ժելատին – 30 գ
  4. Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
  5. Մրգեր՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել կաթնաշոռը և թթվասերը՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
  2. Ավելացնել շաքարավազ կամ մեղր՝ ըստ ճաշակի:
  3. Ժելատինի վրա գոլ ջուր լցնել և թողնել 10 րոպե: Հետո դնել ցածր կրակի վրա և չհասցնելով եռման, անընդհատ խառնելով, սպասել՝ մինչև ժելատինն ամբողջությամբ կհալչի ջրի մեջ:
  4. Բարակ շիթով ժելատինը լցնել կաթնաշոռաթթվասերային զանգվածի մեջ և լավ խառնել: Պետք է ստացվի ջրիկ զանգված:
  5. Մրգեր կամ հատապտուղ շարել կաղապարի հատակին: Լցնել ստացված զանգվածը կաղապարի մեջ և դնել սառնարանը մոտ 1-2 ժամ:
  6. Մատուցելիս զարդարել հատապտուղներով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը, գրում է blog.168.am