Ճիշտ սնվելն օգնում է պահպանել մաշկի երիտասարդությունը, ասում է պլաստիկ վիրաբույժ Էնթոնի Յունը (ԱՄՆ)։ Նա առաջին հերթին խորհուրդ է տալիս նվազագույնի հասցնել շաքարի քանակությունը սննդաբաժնում։ Իսկ սննդաբաժնի հիմքը պետք է կազմեն տավարի միսը, հավի միսը, ձուկը, բանջարեղենները եւ մրգերը, ինչպես նաեւ հետեւյալ մթերքները.
Հավի ձվեր
Հավի ձվերի մշտական օգտագործումը, մասնագետի խոսքով, խթանում է կոլագենի՝ այն սպիտակուցի առաջացումը, որի քանակության հետ են կապված մաշկի այնպիսի հատկություններ, ինչպիսին են պրկությունը, ամրությունն ու առաձգականությունը։ Բացի այդ, ձվերը վիտամին А-ի մեծ քանակության աղբյուր են, որն ապահովում է դեմքի մաշկի առողջ գույնը։
Տոմատի մածուկ
Ընդունված է կարծել, որ տոմատի մածուկն անգամ ավելի օգտակար է, քան թարմ լոլիկը. դրա օգտագործման դեպքում յուրացվում է ավելի շատ լիկոպին՝ հակաօքսիդանտ, որն օրգանիզմը պաշտպանում է ազատ ռադիկալների պատճառած վնասից, ինչպես նաեւ նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման վտանգը, կանխում շաքարային դիաբետը, օգնում օրգանիզմից դուրս բերել վատ խոլեստերինն ու պահպանել մաշկի առողջությունը։
Դառը շոկոլադ
Շոկոլադի ոչ բոլոր տեսակներն են օգտակար օրգանիզմի համար. ցանկալի է նախընտրությունը տալ նրանց, որոնց բաղադրությունում շատ բնական կակաո կա: Նման շոկոլադի օգտագործումը օրգանիզմին ապահովում է ֆլավոնոիդներով, որոնք ասկորբինաթթվի հետ միասին ուժեղացնում են Р վիտամինների ազդեցությունը, նվազեցնում անոթների փխրունությունը եւ մաշկը պաշտպանում արեւի ուլտրամանուշակագույն ճառագայթների կործանարար ներգործությունից:
Կանաչ թեյ
Էնտոնի Յունը կանաչ թեյը գեղեցկության արդյունավետ միջոց է համարում, սակայն խորհուրդ է տալիս խմել ոչ թե փաթեթներով, այլ իսկական կանաչ թեյ:
Նման թեյում պոլիֆենոլ էպիհալլոկատեխին-3-գալատ (EGCG) է պարունակվում, որն օգնում է մաշկը պաշտպանել ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից, ինչպես նաեւ պաշտպանում է ազատ ռադիկալներից:
Ծովախեցգետին
Մասնագետի խոսքով՝ ծովախեցգետինները մեծ թվով վիտամին E են պարունակում, որը ուժեղացնում է մաշկի պաշտպանվածությունը եւ բարելավում վերականգնման նրա ունակությունը:
0Comments