Համեղ և անուշաբույր «Տնական» հացի ամենապարզ բաղադրատոմսը

Թխել 35-40 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում

1

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 400-450 գ
2. Կաթ – 300 մլ
3. Չոր դրոժ – 7 գ
4. Շաքարավազ – 2 թ/գ
5. Աղ – 1 թ/գ
6. Բուսայուղ – 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Տաք կաթի մեջ ավելացնել դրոժ և շաքարավազ, ավելացնել 100 գ ալյուր և խառնել:

2. Ծածկել սրբիչով և թողնել տաք տեղում մոտ 20 րոպե, որպեսզի խմորը բարձրանա:

3. Հետո ավելացնել բուսայուղ և աղ, մնացած ալյուրը և խմոր հունցել:

4. Նորից ծածկել սրբիչով և թողնել տաք տեղում ևս 30 րոպե:

5. Կաղապարը յուղապատել և լցնել խմորը:

6. Թողնել ևս որոշ ժամանակ՝ խմորի վերջնական բարձրանալու համար:

7. Թխել 35-40 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: