Կարմրեցրած հավ նարինջով շատ համեղ Ամանորյա բաղադրատոմսեր է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:
Բաղադրիչներ
Հավ 1.5 կգ
Նարինջ 2 հատ
Ձեթ 2 ճ/գ
Կարմիր աղացախ պղպեղ 1 ճ/գ
Աղ
Պատրաստման եղանակ
Նարնջի կեղևը մաքրել, միջուկը կտրտել: Խառնել աղացած կարմիր պղպեղը, յուղը և աղ:
Հավի մեջ նարնջի միջուկ դնել, կաշին ամրացնել փայտիկներով: Սոուսով պատել, փաթաթել թելով:
Շարել տապակի մեջ:
20 րոպե եփել 200 աստիճան տաքացված ջեռոցում, այնուհետև ջերմաստիճանն իջեցնել մինչև 180 աստիճանի և թողնել ևս 40-50 րոպե:
Դանակով կտրվածք անել հավի վրա, եթե հյութ դուրս չգա, ուրեմն միսը պատրաստ է:
0Comments