Ելակն առողջ սննդակարգի անբաժան մաս պետք է կազմի, քանի որ բազմաթիվ օգտակար հատկություններ ունի: Aif.ru-ն ներկայացրել է մի քանի պատճառ՝ ելակ օգտագործելու համար:
Ամրացնում է իմունային համակարգը: Ելակը մեծ քանակով վիտամին C է պարունակում, որը վարակներից և մրսածությունից պաշտպանվելու լավագույն միջոցն է:
Դանդաղեցնում է ծերացումը: Ելակը հակաօքսիդանտներ է պարունակում, որոնք պայքարում են վաղաժամ ծերացման դեմ:
Կարգավորում է աղիների աշխատանքը: Ելակը բջջանյութ է պարունակում, որն օգնում է պայքարել փորկապության դեմ:
Ամրացնում է անոթները: Ելակը հարուստ է PP վիտամինով, որն ամրացնում է անոթները:
Կօգնի նիհարել: Ելակի կալորիականությունը ցածր է, մեծ քանակով ջուր է պարունակում, ինչի արդյունքում օգնում է ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից:
Ելակը կարող է օգտագործվել նաև որպես խնամքի միջոց: Այն կօգնի սպիտակեցել մաշկը, հարթել կնճիռները:
Ելակի բույրն օգնում է ազատվել սթրեսից: Թարմ ելակի, ինչպես նաև ելակի չորացրած տերևները կարող են օգնել պայքարել սթրեսի դեմ:
Ելակը հակացուցված է միայն այն մարդկանց, ովքեր ալերգիա ունեն: Այն կարելի է օգտագործել նաև սուր գաստրիտի, աղեստամոքսային տրակտի օրգանների բորբոքման դեպքում:
Հարկավոր է նաև նշել, որ ելակը ջերմիջեցնող հատկություն չունի: Հաճախ նշվում է, որ ելակը նյութեր է պարունակում, որոնք իջեցնում են ջերմությունն ու ազատում գլխացավից: Իրականում ելակը նման նյութեր չի պարունակում:
0Comments