Մոցարելլա
Այս պանիրն իդեալական է նրանց համար, որոնք վախենում են նատրիտի բարձր պարունակությունից, սակայն ցանկանում են լրացնել սպիտակուցի պաշարը։ Մոցարելլա կարելի է ավելացնել սենդվիչների, ձվածեղի մեջ, ինչպես նաեւ կարելի է պատրաստել «Կապրեզե» աղցան։
Շվեյցարական պանիր
Շվեյցարական պանրի բաղադրության մեջ քիչ քանակությամբ ճարպեր եւ շատ վիտամին В12 է առկա, ինչն էլ հանդիսանում է մկանների առողջության եւ նյարդային համակարգի համար անփոխարինելի բաղադրիչ։ Այս պանրի մեկ կտորը պարունակում է մոտ 100կկալ։ Այնպես որ այն կարող է երկար ժամանակ ձեզ ապահովել էներգիայով։
Պարմեզան
Պարմեզանը տարբերվում է կալցիի եւ ֆոսֆորի բարձր պարունակությամբ։ Բացի այդ այս պինդ տեսակի պանիրը պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուց եւ ճարպեր։ Մինչ պանիրը պահպանվում է (24-36 ամիս), դրա մեջ խիստ նվազում է լակտոզի պարունակությունը, ինչն էլ պարմեզանը հիպոլակտազիայով (լակտազային անբավարարություն) տառապող մարդկանց համար իդեալական մթերք է դարձնում։
Ռիկոտտա
Այս պանիրը կարող է հանդիպել ամենուր․ սկսած աղցաններից մինչեւ դեսերտ։ Ռիկոտտայից ճաշատեսակներ պատրաստելու բաղադրատոմսերն այնքան շատ են, որքան դրա օգտակար հատկությունները։ Այս փափուկ տեսակի պանրի բաղադրության մեջ կան ամենահավանական ամինաթթուներն ու սպիտակուց։ Այս պանիրն իդեալական է այն մարդկանց հետ, որոնք ցանկանում են կանխել սրտի հետ խնդիրները։
Այծի պանիր
Եթե ձեր օրգանիզմը վատ է մարսում կովի կաթը, ապա դա պատճառ չէ, որպեսզի ձեզ զրկեք նախաճաշին մի կտոր պանիր ուտելու հաճույքից։ Այծի պանիրն իրավիճակի լուծման հիանալի տարբերակ է։ Այն կարող եք ավելացնել աղցանների կամ ուտել մրգերի ու մի գդալ մեղրի հետ։
0Comments