Բաղադրամասեր՝
Խմորի համար անհրաժեշտ է.
200 գրամ թխվածքաբլիթ
70 գրամ սերուցքային կարագ
Միջուկի համար հարկավոր է.
4 հատ կիվի
2 բանան
500 գրամ յոգուրտ
70 գրամ շաքարավազ
1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
4 թեյի գդալ ժելատին
0.5 բաժակ եռման ջուր
Պատրաստման եղանակը՝
Թխվածքաբլիթները բլենդերով մանրացնել, ավելացնել կարագ: Եթե կարծր զանգված է ստացվել մի քանի րոպե պահեք գոլորշու վրա, որից հետո պետք է համասեռ զանգված ստացվի: Ապա լցրեք տարայի մեջ և տորթի բիսքվիթի տեսք հաղորդեք: Վերջում առնվազն 30 րոպե տեղադրեք սառնարանում:
Ժելատիկը լցրեք եռման ջրի մեջ և թողեք այդպես 20-30 րոպե: Կիվիները խորանարդաձև կտրատեք, ավելացրեք շաքարավազն ու կիտրոնի հյութը: Ստացված զանգվածը 2-3 րոպե դրեք թույլ կրակի վրա, որպեսզի կիվից հյութ դուրս գա: Այնուհետ թողեք սառչի:
Ստացված զանգվածի մեջ ավելացրեք բանանն ու ժելատինը, լավ խառնեք: Կորժի վրա դասավորեք 1-2 կտրատած բանան: Այսուհետ ավելացրեք յոգուրտն ու մրգերով զանգվածը, որից հետո անհրաժեշտ է առնվազն 6 ժամ պահել սառնարանում:
Սառնարանից հանելուց հետո զարդարեք թխվածքը թարմ մրգերով՝ ցանկալի է կիվիով:
0Comments