Բնության նվերներ սրտի համար. ո՞ր մթերքներն են նվազեցնում սրտի կաթվածի վտանգը

Մանրամասներ
սիրտ

Սրտանոթային հիվանդությունները աշխարհում մահացության առաջին երեք պատճառներն են։ Երբ ասում են, որ ինչ-որ մեկը մահացել է «ծերությունից», 10 դեպքից 9-ում դա կլինի ինսուլտ կամ սրտի կաթված: Ավելին, այդ սարսափելի հիվանդությունները գնալով երիտասարդանում են։ 

Այդ իսկ պատճառով հատկապես կարևոր է արյան անոթները կարգի բերել և հսկողության տակ պահել։

Առողջ սնունդ

Շատ կարևոր է ամրացնել անոթների պատերը։ Եվ վիտամին C-ն կարող է շատ օգնել այս հարցում: Այսպիսով, վիտամին C-ն մեծ քանակությամբ հայտնաբերված է հետևյալում. մասուր, բիբար, թթու կաղամբ, սեւ հաղարջ, կիվի:

Այլ վիտամիններ և ճարպեր

Առողջ ճարպերը շատ կարևոր են առողջ օրգանիզմի համար։ Բժիշկները խորհուրդ են տալիս շաբաթական առնվազն 3 անգամ ուտել կարմիր ձուկ, ինչպես նաև կտավատի սերմեր և սոճու ընկույզ։ Բանն այն է, որ ընկույզն ու ձուկը պարունակում են մագնեզիում, որը պահպանում է արյան ճնշման նորմալ մակարդակը, իսկ ձուկը պարունակում է Օմեգա-3 ճարպաթթուներ:

Ինչ վերաբերում է խոլեստերինին:

Բնականաբար, կարեւոր է վերահսկել այս ցուցանիշը եւ թույլ չտալ, որ գերազանցվի վատ խոլեստերինը։ Այս տարրը նորմալացնելու համար օգտակար կլինեն հում սոխն ու սխտորը, ինչպես նաև B խմբի վիտամինները, որոնք հարուստ են հատիկաընդեղենով, ենթամթերքով և ամբողջական ալյուրով հացով։