Բազուկի կվաս. քաշ կորցնելու և մի շարք հիվանդությունների դեմ պայքարի հին բաղադրատոմս

Մանրամասներ
Բազուկ

Բազուկի կվասն օգնում է լրացնել վիտամինների և միկրոտարրերի պակասը և դարերով փորձված միջոց է օրգանիզմը տարբեր հիվանդություններից բուժելու համար: Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է միայն ճակնդեղ և ջուր։ Ըմպելիքը կարելի է պատրաստել ամբողջ տարին։

Հրաշք ըմպելիքի օգտակար հատկությունները

- Մաքրում է արյունը, ավիշը և լյարդը։ Շնորհիվ նյութափոխանակությունը արագացնելու ունակության՝ կվասն օգնում է պայքարել ավելորդ քաշի դեմ։

- Այս ըմպելիքի հիմնական օգտակար հատկությունը արյան ճնշումը նվազեցնելու կարողությունն է, ինչի պատճառով ավանդական բժիշկները դրանով հաջողությամբ բուժում են հիպերտոնիան։ Բայց նորմալ և ցածր արյան ճնշման դեպքում ճակնդեղի կվասի չափից ավելի օգտագործումը կարող է առաջացնել հիպոթենզիա:

- Անեմիայի դեմ արդյունավետ միջոց է։ Ցածր հեմոգլոբին ունեցողներին խորհուրդ է տրվում օրական 2 բաժակ խմել։ Հատկապես օգտակար է կանանց համար դաշտանի ժամանակ։

- Կանոնավոր օգտագործումը նպաստում է մարսողության բարելավմանը: Աղիներում խմորման պրոցեսները նվազում են, իսկ փորկապության հավանականությունը՝ նվազում։

Ինչպես պատրաստել

Լվանալ ճակնդեղը և հեռացնել կեղևը։ Կտրեք փոքր կտորներով: Լցնել ապակե տարայի մեջ և լցնել սառը խմելու ջրով։

Ծածկեք մի կտոր շղարշով և դրեք զով տեղում։ Անհրաժեշտ է պարբերաբար ստուգել տարան՝ պղպջակների առաջացման համար։ Խմորումը սովորաբար տևում է 2-ից 4 օր:

Կվասը կարելի է խմել 100 գրամ չնոսրացված։ Եթե ​​դուք չունեք հակացուցումներ (ստամոքս-աղիքային տրակտի և միզասեռական համակարգի լուրջ բորբոքում, խոցեր, կոլիտ), դոզան կարող է ավելացվել:

Ճակնդեղը կարելի է նորից լցնել ջրով ևս 1-2 անգամ և կստանաք համով և գույնով հարուստ ըմպելիք։