Սուրճով դիմակ դեմքի մաշկի համար

Սրան միայն դիմակ ասելը քիչ է, այն մի ամբողջ երիտասարդացնող պրոցեդուրա է՝ ապշեցուցիչ էֆեկտով

Սրան միայն դիմակ ասելը քիչ է, այն մի ամբողջ երիտասարդացնող պրոցեդուրա է՝ ապշեցուցիչ էֆեկտով: Այս դիմակը պետք է փորձի իր ու իր արտաքինի մասին հոգ տանող ցանկացած կին: Արդյունքում` ձեր մաշկն այնպիսի տեսք կունենա, ասես դուք հենց նոր եք վերադարձել հանգստից:

Այն ձեռք է բերում առողջ գույն: Եթե մաշկը մուգ է, հնարավոր է արևայրուքի երանգ: Կանհետանան այտուցները, կհարթվեն կնճիռները, ավելի աննկատ կդառնան մաշկի անհարթությունները, բծերը, ակնեի հետքերը, և այլն:

Եվ այսպես, դիմակի բաղադրության մեջ մտնում է`

1. Աղացած սուրճ

Կոֆեինի առկայության հաշվին սուրճն ունակ է ուժեղացնել արյան շրջանառությունը նույնիսկ մաշկի խորը շերտերում, այն տոնուսի բերել, նրանից հանել տոքսինները, ինչպես նաև վերականգնել նրա լիպիդային փոխանակությունը ու ռեգեներացնել մաշկային ծածկույթը` ակտիվացնելով փոխանակման պրոցեսները բջջային մակարդակում:

Սուրճը պարունակում է պոլիֆենոլներ, որոնք ֆիբրոբլաստների վրա դրական ազդեցություն են գործում: Նրանք սինթեզում են կոլագեն ու էլաստին, հետևաբար՝ սուրճն ունի նաև լիֆթինգային ու երիտասարդացնող գործողություն:

2. Կակաո:

Իր քիմիական բաղադրության շնորհիվ՝ կակաոն կարող է չափազանց օգտակար բաղադրիչ լինել դեմքի կոսմետիկ դիմակների համար:

Այն պարունակում է մի շարք վիտամիններ ու միկրոէլեմենտներ, հակաօքսիդանտներ, որոնք օգնում են բարելավել դեմքի գույնը, նեղացնել մաշկի ծակոտկեններն ու նրան վերադարձնել առողջ, բնական երանգը:

3. Դարչին:

Սա հզոր հակաբորբոքային բաղադրիչ է: Եթե դուք խնդրահարույց մաշկ ունեք, անպայման ձեր դեմքի համար նախատեսված դիմակների մեջ մի փոքր դարչին ավելացրեք:

4. Լորի ձու:

Լորի ձվից պատրաստված դիմակները ճապոնացի հեյշաների գեղեցկության գաղտնիքներից են: Այդ ձվի բաղադրության մեջ մտնում է թիրոզին ամինաթթուն, որը թույլ է տալիս ունենալ դեմքի առողջ գույն:

Մելատոնինը նպաստում է բջիջների երիտասարդացմանը, լիցետինն ունակ է հանել այտուցվածությունը, խորը ներծծվել մաշկի շերտերի մեջ ու հարթեցնել կնճիռներն ու առույգացնել մաշկը:

Լորի ձուն նաև A վիտամին ու B խմբի վիտամիններ է պարունակում, միկրոէլեմենտներ, ճարպաթթուներ, որոնք պատասխանատու են մեր մաշկի երիտասարդության ու մազերի համար:

5. Մեղր:

Մեղրը մաշկի համար շատ արդյունավետ խոնավեցնող միջոց է:

Այն մաշկը խոնավ է պահում բավականին երկար ժամանակահատված` այն դարձնելով փայլուն, փափուկ ու էլաստիկ` դրանով իսկ թույլ տալով մաշկին շնչել: Մեղրը նաև գերազանց հակասեպտիկ ու հակաօքսիդանտ է:

Այս բոլոր բաղադրիչները միավորելով` դուք բազմիցս ուժեղացնում եք նրանց գործողությունը և ստանում փայլուն արդյունք:
Սրճային դիմակ պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ է`

• 3 ճաշի գդալ մանր աղացած սև սուրճ: Լուծվող սուրճը հարմար չէ:
• 3 ճաշի գդալ առանց հավելումների կակաոյի փոշի:
• 3 լորի ձու:
• 2 ճաշի գդալ տաք հում մեղր:
• Մի քիչ դարչին:

Պատրաստման եղանակը`
• Խառնեք սուրճն ու կակաոն:

• Առանձին տարայի մեջ հարեք ձվերն ու դրանք ավելացրեք չոր խառնուրդին և մանրամասնորեն ամենը գդալով խառնեք:

• Ստացված խառնուրդին ավելացրեք տաք մեղրը ու շարունակեք խառնել մինչև միատարր խտության հասնելը:

• Պետք է ստացվի խիտ զանգված:

Ինչպես դիմակը քսել դեմքին:

• Պատրաստի սրճային դիմակը պետք է քսել դեմքի մաքուր մաշկին:

• Դա պետք է անել շերտերով` աստիճանաբար մի շերտը քսելով մյուսի վրա` այն մաշկի մեջ չներծծելով ու խուսափելով աչքերի շուրջը եղած հատվածից:

• Թողեք, որ դիմակը չորանա:

• Դրանից հետո խոնավ բամբակով փափկեցրեք չորացած խառնուրդն ու դեմքը լվացեք տաք ջրով:

Այս դիմակն ըստ արժանվույն գնահատելու համար այն անպայման պետք է դեմքին քսել շաբաթը մեկ անգամ: Այդ պրոցեդուրաների ընդհանուր թիվը 7-ից պակաս չպետք է լինի:

Այս կուրսը պետք է կրկնել տարին 2 անգամ:

Սրճային դիմակի հակացուցումները`

Մաշկային ծածկույթի վնասվածքներ, շատ զգայուն, նուրբ մաշկ, վառ արտահայտված կուպերոզ, սուրճից կամ դիմակի այլ բաղադրամասերից ալերգիա, սրացման փուլում գտնվող հերպես:

Հրապարակման պատրաստեց Սոֆա Պետրոսյանը

168.am