Ավոկադոյի պտուղներն օգտակար են նրանց համար, ում մոտ դիաբետի կամ ճարպակալման զարգացման ռիսկ կա:
Իլինոիսի ինստիտուտի Սնման հետազոտությունների կենտրոնի գիտնականները ուսումնասիրություն են անցկացրել պարզելու համար՝ արդյոք ճարպն օգտակար է ավելորդ քաշի եւ դիաբետի զարգացման ռիսկի դեմ պայքարում:
Ինչպես հայտնի է ավոկադոյի միջուկը հարուստ է բուսական եւ ճարպաթթուներով (այդ թվում հագեցած եւ ոչ հագեցած):
Պարզվել է, որ ավոկադոն կարող է փոխարինել վերամշակված աշխաջրերը (օրինակ հացը կամ մակարոնները)՝ ճնշելով քաղցի զգոցողությունը եւ նպաստելով ճարպակալում ունեցող մարդկանց քաշի նվազմանը:
Հատկանշական է, որ ավոկադոյով թոստերը չունեն նման բուժական ազդեցություն:
0Comments