Նշվում է, որ հում հավի միսը կարող է վարակված լինել Campylobacter, Salmonella եւ Clostridium perfringens մանրէներով։ Այսպիսով, կիսաեփ եւ կիսատապակած հավի մսի օգտագործումը կարող է առաջացնել սննդային թունավորում։
Հավի միսը սառնարանում դնելուց առաջ մասնագետները խորհուրդ են տալիս միսը տեղավորել մեկանգամյա օգտագործման փաթեթի մեջ։ Հավի միսը կտրատելիս անհրաժեշտ է օգտագործել առանձին տախտակ եւ հավի մսի հետ գործ ունենալուց հետո ձեռքերը լվալ օճառով։ Բացի այդ, հարկ է խուսափել հում հավի միսը լվալուց, ինչը թույլ կտա խուսափել այն բանից, որ մսի վրայից ջուրը չցայտի այլ մակերեսների եւ մթերքների վրա։
Սննդային թունավորման ժամանակ (ախտանշաններն են՝ բարձր ջերմություն, լուծ, սրտխառնոց եւ այլն) CDC-ի փորձագետները խորհուրդ են տալիս դիմել բժշկի։ Դա առաջին հերթին վերաբերում է մինչեւ 5 տարեկան երեխաներին, 65-ից բարձր տարիքի մարդկանց, թույլ իմունիտետ ունեցողներին եւ հղի կանանց։
0Comments